3. místo v soutěži QUESTING, CO TO JE?

Máte rádi hry? Rádi poznáváte nové věci? Pak je questing a hledačky právě pro vás. Při questingu se pobavíte, dozvíte se něco o místě, které jste navštívili.

Hledačky jsou kouzelné, ať je tvoříte nebo „jen“ procházíte. Propojují lidi a místa i lidi mezi sebou. Prostřednictvím hledaček neboli questů, tedy prostřednictvím hry, poznáváme a prožíváme místní přírodní, kulturní a historické dědictví.

Proto, když jsme zjistili, že Místní Akční skupina Opavska vyhlásila soutěž o nejlepší vytvořený questing – ,,Questing, co to je?´´, rozhodli jsme se do ní také zapojit. Družstvo tvořené děvčaty z Akční skupiny: Anna Křížová, Ester Tenglerová, Veronika Kušová, Klára Staňková (všechny z 9.C) a Eliška Švarcová z 8.C připravilo a vytvořilo questing Opavské osobnosti. Do soutěže bylo přihlášeno 13 questingů a porota vůbec neměla  jednoduchou práci vybrat nejlepší. Po dlouhém rozhodování jsme se dnes dozvěděli, že náš Questing se umístil na krásném 3.místě.

Questing OPAVSKÉ OSOBNOSTI je určen všem od 6 let a  bude k vytištění na našich webových stránkách a i vy si ho budete moci vyzkoušet a dozvědět se třeba něco nového o našem městě a lidech, kteří v něm žili dávno před námi.

Děvčatům moc gratuluji a děkuji.

K. Staňková

Questing ke stažení