MaSTR

Ve čtvrtek 15. února proběhl na naší škole první ročník matematicko-strategické soutěže MaSTR. Tato soutěž je určena pro žáky pátých tříd, kteří rádi řeší záludné matematické úkoly, dokáží strategicky myslet a dobře spolupracují v týmu. Mohli jsme tak přivítat 13 týmů s 52 dětmi a jejich paní učitelky z Malých Hoštic, Brumovic, Dolních Životic, Chlebičova a ze ZŠ Boženy Němcové.

Již při příchodu bylo v očích dětí vidět očekávání, těšení se a odhodlání, co nejlépe se umístit. Někteří si přinesli týmový talisman, jiní měli stejné tričko i s paní učitelkou, od které byla cítit obrovská podpora a důvěra. Po úvodním sdělení pravidel soutěže se děti pustily s maximálním nasazením do plnění matematických úkolů. Dvě hodiny řešily logické a občas i nelogické problémy, strategicky tvořily města a cesty s cílem získat, co nejvíce bodů.

Vyhodnocení celé soutěže bylo pro nás těžké. Všichni do toho šli s velkým nasazením a obrovským zápalem, takže z tohoto pohledu by nebylo poražených, pouze vítězů. Ale podle pravidel rozhodovaly získané body. Tak se na třetím místě umístil tým Mopslíci z Brumovic a na druhém místě tým SDBN Opava z Boženy Němcové. Vítězství zůstalo doma, protože vyhrál tým Otičáci, složený z žáků 5.A. Gratulujeme Matěji Škrobánkovi, Davidu Noskovi, Matěji Orlovi a Rudolfu Mateřankovi.

Děkuji paní učitelce Hance Mlčochové za velkou pomoc při organizaci soutěže a krásné ceny pro všechny děti. Také my jsme si soutěž moc užily. Potěšila nás radost, milé úsměvy a nadšení do hry, jak od dětí, tak od paních učitelek. Děkujeme všem.

EditaDostálová