Jablíčkový den ve třídě 2. B

Jablíčko je moc dobré ovoce. Je zdrojem vitamínu C. V bříšku má slaďoučkou šťávu, která svůj cukřík dlouho nechá běhat v žilách. Jablka jsou nezbytnou surovinou k přípravě mnoha dobrot či inspirací pro nespočet zábavných činností.

Žáci 2. B měli ve středu 5. října 2022 příležitost užít si „Jablíčkovou zábavu“. Děti zapojily všechny smysly, aby zjistily, jak jsou jablka chutná, voňavá, barevná a zdravá. Vůně, barvy a tvary jablíček nabídly mnoho nápadů a inspirací k různým aktivitám jako např. „Hra na sadaře“, tvoření jednoduchých vět, soutěž kdo „sklidí“ více jablek nebo kdo lépe zvládne písničku „Měla babka“s doprovodem na rytmické nástroje. Jablíčka jsme rovněž odšťavňovali, což bylo příjemným osvěžením.

Při takovém projektovém dni nesměly chybět ani „dobroty“ z jablíček, o které se dětem postaraly maminky a babičky. Byly nejen moc dobré, ale také nápadité. Mockrát maminkám a babičkám děkujeme! Naše pozvání přijaly i děti z prvních tříd, které si jako vstupenku připravily písničku nebo básničku na jablíčkové téma.

Krásný jablíčkový pozdrav Vám všem posílají žáci 2. B a paní učitelka Kateřina Nyczová :o)

(více fotek v galerii)