Testování leden 2022

Vážení rodiče.

Dnes jsme obdrželi datovou schránkou nové nastavení hygienických podmínek platné od 3. 1. 2022.

  • Od 3. 1. do 16. 1. (tj. dva týdny) se budou žáci testovat 2x týdně v pondělí a čtvrtek. V pondělí otestujeme všechny antigenním testem (tj. kdo bude pozitivní, odchází rovnou domů, nedojde ke styku se třídou a třída tak zůstane ve výuce). Naše PCR testy budou v těchto dvou týdnech k dispozici ve čtvrtek. Kdo PCR nevyužije, musí se i ve čtvrtek testovat státním antigenem. Výhodou této změny je také to, že výsledek PCR můžete využívat pro své děti během nadcházejícího víkendu.
  • Nově se testují všichni žáci. Tedy i ti, kteří mají dokončené očkování nebo jsou v ochranné lhůtě po prodělané nemoci.
  • Pokud nebudou další změny, dojde od 17. 1. k návratu k testování jednou týdně opět v pondělky.
  • PCR testování ve spolupráci s laboratoří Aeskulab je i nadále zajištěno, a pokud zůstane toto nastavení, vrátí po dvou týdnech ze čtvrtků zpět na pondělky.

Změny se týkají také následného postupu v případě pozitivního antigenního testu. Dítě od nás dostane potvrzení o pozitivním AG a my vyrozumíme Krajskou hygienickou stanici (KHS). Od KHS dostanete následně elektronickou žádanku na PCR test, kde se prokážete naším potvrzením. Až s případným pozitivním výsledkem PCR testu teprve informujete svého dětského lékaře.

Pokud má Vaše dítě pozitivní PCR test (a to i bez souvislosti se školou), vždy nás prosím informujte. O pozitivních výsledcích PCR testů laboratoře Aeskulab nás informovat nemusíte. Jako škola dostáváme komplexní informace z laboratoře.

Přeji Vám vše nejlepší do nového roku, ať se Vám daří.

Arnošt Žídek