Výuka na ZŠ Otická od 17.5.2021

Vážení rodiče. 

Rád bych Vás informoval o změnách ve výuce na ZŠ Otická od pondělí 17. 5. 2021. 

K uvedenému datu končí rotační výuka pro žáky 1. stupně. Všichni žáci 1. stupňů už budou od pondělí opět chodit prezenčně do školy každodenně. Žáci 2. stupně zůstanou příští týden na rotační výuce.  

Další nastavení se nemění. Ve škole musí stále probíhat testování na Covid stejně jako doposud – jednou týdně v pondělí pro žáky 1. stupňů, dvakrát týdně (pondělí, čtvrtek) pro žáky 2. stupňů. Žáci musí mít po dobu výuky nasazenu chirurgickou roušku nebo srovnatelnou ochranu nosu a úst. Tělesná výchova bude i nadále probíhat venku a bez roušek, pokud to počasí dovolí. I při dalších aktivitách se budeme snažit být co nejvíce venku na čerstvém vzduchu, dovolí-li to výuka, logistické možnosti a počasí.

Zároveň už není striktně nařízena homogenita tříd. Přesto se budeme snažit nemíchat třídní kolektivy, pokud to jen trochu bude možné. Budeme více koordinovat odchody na obědy, apod. 

Stále platí také obecné nastavení obědů ve spolupráci se školní jídelnou – všichni žáci na prezenční výuce mají objednány obědy v jídelně. Pokud s nimi nepočítáte, je potřeba si je telefonicky odhlásit. Žáci na distanční výuce mají obědy naopak automaticky odhlášeny, ale mohou si je telefonicky objednat a odnést domů v jídelním boxu.

Doufám, že se Vaše dítě do školy těší. My už se běžného provozu nemůžeme dočkat. 

Přeji všem hezký den.
Arnošt Žídek