Informace k výuce na ZŠ Otická od 10.5.

Vážení rodiče.

Od 10. 5. dojde k znovuotevření 2. stupně naší základní školy ve formě střídavé výuky. Děti tedy budou týden ve škole na prezenční výuce, týden doma na distanční výuce. Ve výuce 1. stupně se nic nemění.

Od 10. 5. a pak každý lichý týden budou ve škole třídy: 6.C, 7.B, 8.B, 8.C, 9.B, 9.C

Od 17. 5. a pak každý sudý týden budou ve škole třídy: 6.A, 6.B, 7.A, 7.C, 8.A, 9.A

Žáci 2. stupně budou muset projít dvakrát týdně (pondělí a čtvrtek) antigenním testem na Covid 19, který si provedou samoodběrem. Pokud Vaše dítě nebude v době testování ve škole a přijde později, musí si test při svém příchodu ihned dodatečně dodělat. Pro žáky 1. stupně stále platí testování jednou týdně v pondělí. Veškeré informace k průběhu testování máme na našich webových stránkách přehledně v odkazu:

http://www.zsoticka.opava.cz/2021/04/09/informace-o-testovani-zaku-pri-znovuotevreni-skol/

Další změna se týká výuky tělesné výchovy pro všechny třídy. Dle aktuálního nastavení mohou mít žáci standardní tělocvik, pokud budou venku. V rámci homogenních skupin jednotlivých tříd není od 10.5.  potřeba dodržovat rozestupy ani nosit roušky. Budeme se proto snažit chodit na tělesnou výchovu ven, pokud to počasí jen trochu dovolí. Je nutné, aby děti s sebou měly sportovní oblečení na ven a sportovní obuv.

Vzhledem k návratu žáků už nebudeme schopni logisticky zajistit odloučenou třídu pro rodiče IZS. Pokud tuto výuku potřebujete, Vaše dítě bude místo distanční výuky ve škole navštěvovat paralelní třídu stejného stupně, kde výuka poběží standardním prezenčním způsobem.

Na závěr bych chtěl připomenout, že všichni žáci v týdnu s prezenční výukou mají objednány obědy ve školní jídelně. Pokud s nimi nepočítáte, je potřeba si je telefonicky odhlásit. Žáci na distanční výuce mají obědy naopak automaticky odhlášeny, ale mohou si je telefonicky objednat a odnést v jídelním boxu.

Arnošt Žídek