eTwinning: Projekt: Roald Dahl: The dream factory

Naše škola se připojila ke společenství evropských škol eTwinning.

eTwinning je platforma, přes kterou mohou školy ze všech evropských zemí komunikovat, spolupracovat a především se spojovat v projektech. Je zde zapojeno 214 270 škol s 864 421 učiteli. My se momentálně účastníme projektu, který je zaměřen na život a dílo Roalda Dahla, společně s dalšími 11 školami z 8 evropských zemí. Účast na projektech má za cíl zdokonalovat především komunikační dovednosti v angličtině.

Na projektu se podílí žáci 9.C. Jejich prvním úkolem bylo krátké představení sebe, svých zájmů, školy a našeho města. Dále jsme se zapojili do klání o logo projektu, které nakonec pochází od belgických účastníků.

V pondělí 23.listopadu jsme si připomněli 30té výročí úmrtí tohoto úžasného spisovatele. Minulý týden žáci pracovali na tvorbě online aktivit, které reflektují filmy natočené dle předloh některých jeho knih (Karlík a továrna na čokoládu a Matylda).

Zkusit si je můžete i vy, stačí, když si na virtuální nástěnce v Padletu  kliknete na odkaz. Vybírat můžete z křížovek, osmisměrek, kvízů apod. Většina aktivit je také v podobě qr kódu rozmístěna na chodbách budovy 2. stupně, stačí naskenovat a můžete trénovat angličtinu zábavným způsobem a možná se dozvědět i něco nového o tomto autorovi. Jeden kód totiž ukrývá únikovou hru, která je právě na informace o jeho životě zaměřená.

Projekt bude pokračovat do konce ledna. Ve třetí části se spojíme v online přenosu s žáky z Itálie, abychom spolupracovali na společné části projektu – sdílení zajímavosti spojených s filmy a jejich natáčením.

U této příležitosti budou také nakoupeny jeho knihy do žákovské knihovny, některé v originále (angličtině), tak se po Vánocích zastavte a určitě si nějakou půjčte.

K. Staňková