Čokoládová tretra

Ve čtvrtek 13.6. se skupinka kluků a holek z prvního stupně vydala vlakem do Ostravy, aby naši školu reprezentovala na semifinále závodu Čokoládová tretra. Tento běžecký závod pro děti do 11 let  je každoročně pořádán jako předzávod Zlaté tretry. Na vítkovickém atletickém stadionu měli za úkol poměřit síly s dalšími žáky základních škol z celého Moravskoslezského kraje a nutno podotknout, že se toho zhostili více než dobře.

Nejprve začínali holky a kluci ze 4. třídy, kteří běželi 300m. Nejlépe si vedl Martin Maschke ze 4.A, který mezi 85 účastníky obsadil krásné 15. místo. Ani Šimon Holuša (taktéž ze 4.A) a Vojtěch Kravar (4.B) se nemuseli za své výkony stydět, když se oba umístili v polovině startovacího pole. Z děvčat si nejlépe vedla Vendula Holušová, která obsadila 26. místo, v závěsu za ní o pár setin skončila Klára Staňková a Ema Czudková (všechny ze 4.A).

Druhá kategorie měla před sebou trať dlouhou 200m. I tady byla konkurence velká, když se na startu objevilo 82 běžců, ale naše holky a kluci se neztratili. Svými předvedenými výkony se umístili v polovině mezi všemi závodníky. Nejlépe si vedla Adéla Staňková (2.A), která obsadila 39.místo a hned za ní skončila Tereza Rehušová (3.B). Kluci Daniel Schmidt (2.A) a Vilém Piskoř  (1.A)se také drželi a obsadili místa ve čtvrté desítce.

Nejmladší kategorie měla určenou 100metrovou trať. Naši školu reprezentovala Anička Pavlíková (1.A), které si vedla výborně,  a mezi 42 účastnicemi obsadila pěkné 18. místo.

Gratuluji všem k předvedeným výkonům a děkuji za skvělou reprezentaci školy.

Katka Staňková