Plavání

Minulou středu 22. listopadu proběhly v Městských lázních závody v plavání pro základní školy.

Soutěžilo se ve 3 kategoriích, a to ročníky 2006-2008, tedy třeťáci, čtvrťáci a páťáci, kteří plavali 25 m volný způsob a školní štafetu 6 x 25 m volným způsobem.

Další kategorie byli žáci 6. a 7. tříd a nejstarší byli osmáci a deváťáci. Tito plavci plavali závod jednotlivců na 50 m volným způsobem a štafetu 6 x 50 m volným způsobem.

A jak plavci dopadli?

Kategorie 4. – žáci 8. a 9. tříd – chlapci byli pátí mezi opavskými školami a děvčata  zaplavala nejlépe a odnesla si místo 2., tedy stříbrné medaile. Gratulujeme štafetě – Báře Němčanské a Anně Aronové z 9.B, Radce Paverové,Viktorii Moslerové a Adéle Sýkorové z 9.A a Elišce Harazimové z 8.A. Zároveň v kategorii jednotlivců obsadila Bára Němčanská 3.místo.

Kategorie 3. – tedy 6. a 7. třídy – kluci ve školní štafetě získali 3 .místo – složení Adrian Benek, Matyáš Trač, Kadaňka,Kramoliš, Myšák a Kudela. V jednotlivcích Maty Trač obsadil 4. místo.  Děvčata také soutěžila – ve štafetě obsadila místo 4., v jednotlivcích plavala nejlépe Tereza Hanková – 8. místo.

Kategorie 2. – děvčata z 1.stupně ve složení Bára Gebauerová, Viki Gebauerová ze 4.B, Dorota Tošenovská z 5.B, Verča Brodňanová, Sofie Halšková a Alžběta Matýšková ze 3.A získala ve štafetě 8.místo. V jednotlivcích byla nejúspěšnější Sofie Halšková ze 3.A, která byla 12. z 55-ti dívek.

  • chlapci 1.stupně obsadili ve štafetě mezi školami 7. místo – plavali Oliver Lamich a Matěj Šindler z 5.B, Adam Khalil z 5.A, Lukáš Hýbel ze 4.B, Kryštof Grygera a Tim Halška ze 3.A. Mezi jednotlivci byl Adam Khalil z 5.A na 20. místě z 66-ti kluků.

 Děkuji všem i nejmenovaným plavcům, kteří závodili fair play, za bojovnost, pěkné sportovní výsledky a za reprezentaci školy.

Radka Czudková a Magda Krasnokutská