MTB CROSS 2017

V pátek 29. září se u Stříbrného jezera v Opavě konal 4. ročník závodu na horských a trekových kolech pro děti z mateřských školek,  žáky základních a středních škol.

Trať byla vedena po přírodních uzavřených komunikacích v areálu Stříbrného jezera a nebyla vůbec jednoduchá. Jeden okruh byl téměř 1,5 km dlouhý, s jednoduchými překážkami – například  třemi kládami, které závodník buď přeskočí na kole nebo kolo přenese a překážku přeskočí sám. Náročnosti trati přispěl i nerovný terén

Naši školu reprezentovalo 11 žáků, kteří si opravdu zaslouží obrovskou pochvalu. Soutěžili fair-play, setkali se s mnoha jinými závodníky a slunečné dopoledne strávili při sportu, príma atmosféře a na čerstvém vzduchu, ne u mobilů, počítačů či i-padů.

Nejmladší účastníci, kteří závodili na 1 okruh, byla Anička Kůsová a Matěj Hajka z 1.A. Anička obsadila 1.místo a Matěj byl 2. Závod na 1 okruh absolvovala i Klára Hajková ze 3.B.

V závodě na 2 kola bojovali Jan Krzywoň, Jakub Ďuriš, Jan Matýsek, Ondřej Hromada – všichni ze 4.B, Jeremy Hýbl, Adam Vícha a Adam Khalil – všichni z 5.A. Kluci jeli nádherně, překážky zdolávali bravurně.

Závodu na 3 kola se zúčastnil Václav Hanek z 9.B, který se taktéž mezi svými vrstevníky dosti zapotil.

Na závěr proběhl závod tříčlenných štafet. Naše škola utvořila 2 štafety – ve složení

Václav HANEK, Jan MATÝSEK, Klára HAJKOVÁ a Jeremy HÝBL, Matěj HAJKA a Magda KRASNOKUTSKÁ .

 Magda Krasnokutská

MTB CROSS 2017